FAQ : Veel gestelde vragen

Is Beton Ciré waterdicht ?

Beton Ciré is een hydrofoob materiaal, dat wil zeggen dat het een waterafstotende werking heeft. Het kan afhankelijk van de uiteindelijke toepassing wel waterdicht worden afgewerkt. De mate van waterdichtheid verschilt per toepassing, zo heeft een douche een andere mate van waterdichtheid nodig dan bijvoorbeeld een zwembad.

Onze badkamer pakketten zijn uiteraard waterdicht om uw badkamer wanden mee af te werken.

Moet ik de hoeken in de badkamer kitten na het aanbrengen van Beton Ciré?

Ja, alle inwendige hoeken dienen 9 dagen na het aanbrengen van het Beton Ciré deugdelijk te worden voorzien van zuurvrije siliconenkit. 24 uur later mag u de douche gaan gebruiken.

Kan het Beton Ciré gaan scheuren ?,

Ons Beton Ciré is zo gemaakt dat ze uit zichzelf nooit zal scheuren, ons Beton Ciré is nadat het is gedroogd een inert materiaal, dat wil zeggen dat het dan niet meer uitzet of krimpt. Wat echter wel kan voorkomen is dat de ondergrond waarop het Beton Ciré wordt aangebracht scheurt en dat deze dan dusdanig scheurt dat het Beton Ciré mee wordt genomen in die beweging. Daarom is een goede stabiele ondergrond en voorbereiding van de ondergrond erg belangrijk. Om dit zoveel mogelijk op te kunnen vangen heeft het Beton Ciré zelf een mate van elasticiteit en wordt er op bijvoorbeeld vloeren altijd eerst een BC Flex laag aangebracht, deze laag is scheuroverbruggend en scheurremmend, BC Flex minimaliseert de kans op scheurvorming vanuit de ondergrond. Deze laag kan ook op wanden worden toegepast, bijvoorbeeld in de badkamer.

Beton Flow vloeren zijn spanningsarme vloeren, dat betekent dat in de Beton Flow vloer wel kleine krimpscheurtjes kunnen ontstaan. Deze versterken het industriële karakter van de Beton Flow vloer.

Ik heb vloerverwarming in mijn woning, kan dat met Beton Ciré?

Dat kan zeker, een beton ciré vloer is een ideaal product voor vloerverwarming. Het heeft een zeer geringe dikte en bestaat uit warmte geleidende materialen,. Hierdoor is nauwelijks sprake van warmteverlies of warmtevertraging. Het wordt dus snel en goed warm. Het is ook geschikt voor vloerkoeling. Er gelden wel een aantal spelregels voor nieuwe systemen en de ingebruikname van het vloerverwarmingssysteem. Die vindt u hier

Kan beton ciré over de bestaande tegels worden aangebracht ?

Ja, als ze goed vastzitten kan er over tegels heen worden gewerkt, dat geldt voor zowel een wand als vloer. Wel moet er dan eerst een dekkende uitvlak laag worden aangebracht vanwege de voegen en/of structuur van de tegels.

Hoe maak ik Beton Ciré schoon ?

Het schoonmaken in de badkamer kunt u doen met groene zeep, dat is een mild middel. Gebruik nooit agressieve middelen zoals bijvoorbeeld antikal of chloor. Het schoonmaken van een vloer en overige beton ciré oppervlaktes doet u met een PH neutrale reiniger. Voorkom schurende bewegingen.

Zijn de vloeren ook geschikt voor over houten constructievloeren zoals deze in oudere woningen liggen ?

Helaas kunnen de vloeren niet over houten constructievloeren worden aangebracht, dit komt door de vering van die vloer en de werking van het hout.

Ik heb een houten trap kan het Beton Ciré daar op worden aangebracht ?

Ja, een normale houten trap bestaat uit losse in elkaar geschoven onderdelen die een bepaalde mate van beweging/vering hebben. Daarbij ontstaan spanningen op de inwendige hoeken. Door het beton ciré op die plekken los van elkaar te houden blijft het Beton Ciré goed zitten.

Is Beton Ciré net zo hard als Beton?

Nee, Beton Ciré is geen beton en is dus ook niet zo hard als beton, Beton Ciré heeft niet dezelfde eigenschappen als Beton. Wel is Beton Ciré een hard materiaal welk geschikt is voor vloeren, meubels badkamers trappen et cetera, maar je kan er geen brug of flatgebouw mee bouwen zoals je met Beton zou kunnen.

Kan ik het Beton Ciré zelf verwerken zonder stuc ervaring?

Ja, onze materialen zijn vrijwel allemaal kant en klare producten waar je zonder te mengen direct mee kan werken. Na het volgen van 1 van onze workshops kan vrijwel iedere handige doe het zelver een mooie badkamer, vloer, wand, meubel of trap afwerken met onze materialen.

Cement dekvloeren

Anhydriet dekvloeren

Opstookprotocol Vloerverwarming

Algemene voorbereiding ondergronden

Video’s aanbrengen Flow vloer, Beton Ciré op wand et cetera